Lähi- ja luomuruoan tapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään
kolmipäiväisenä 23.-25.8.2012 Helsingin ydinkeskustassa rautatientorilla. . Tapahtuma on
avoinna torstaina (Taiteiden yö) klo 16-21, perjantaina 11-20 ja lauantaina klo 10-18.
Paikalla on myös hämäläisiä osaajia:
Tapahtumassa voi maistella ja ostaa tuottajien elintarvikkeita ja nauttia paikan päällä mm. herkullisia hämäläisiä huikopaloja. Osastoltamme voi ostaa mm. Asikkalan pelloilla kasvanutta ruisleipää, hämäläistä piimälimppua ja lettipullaa, gluteenittomia kaura-porkkanasämpylöitä, parvitalkkunajauhoja, spelttipastaa, grillimakkaraa, aitoa saunapalvia, valkosipulia, mansikkamehua, porkkanahilloa, kennohunajaa, käsintehtyä suklaata, ym. ym.
Hämeen osaston erottautumiseen on panostettu hämäläisellä suunnitteluosaamisella. Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun Wetterhoffin opiskelijat Elina Haverinen, Veera Kolehmainen sekä Kati Mattila ovat suunnitelleet osastolle lämpimän, elokuisen sadonkorjuutunnelman. Tätä tapahtumaa varten on suunniteltu ja tehty Eloherkut-kankaat, jotka koristavat osaston seiniä. Tuottajien nimet esiintyvät selvästi otsalaudoissa sekä pöytäkylteissä.
Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan hämäläisiin tuottajiin ja herkullisiin makuihin Herkkujen Suomessa !
teksti Sanna Lento Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma hanke
Tapahtuman face-sivulta voit katsoa tunnelmia ja viime hetken vinkkejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti