Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Lähiruokaa

Maa- ja metsätalousministeriön tilaama Lähiruokaselvitys - ehdotus lähiruokaohjelman pohjaksi 2012 - 2015 on julkaistu. Selvityksen ovat tehneet Seija Kurunmäki, Irma Ikäheimo, Anni-Mari Syväniemi ja Päivi Rönni.

Selvityksen tiivistelmässä todetaan neljä pullonkaulaa, jotka estävät kehittämistä:
  • lähiruokakäsite sekottaa eikä sitouta
  • yhteisten tavoitteiden, yhteistyön ja alan koordinaation puute
  • markkinalähtöisen yrittäjyyden edistäminen on riittämätöntä
  • kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa
Näiden ratkaisemiseksi työryhmä esittää 20 alustavaa toimenpide-ehdotusta lähiruokaohjelman pohjaksi.

Yksi osa toimenpide-ehdotuksista käsittelee yrittäjyyden markkinalähtöistä tukemista.
Tavoitteet:
  • aloittava yrittäjä saa palvelua "yhdeltä luukulta"
  • osaaminen lisääntyy elintarvikeyrittäjien ja maatalousyrittäjien keskuudessa
  • yrittäjät voimaantuneita ja innokkaita hakemaan uusia ratkaisuja
  • laki ja sen tulkinta helpottaa yrittäjien toimia  ja lain tuomia markkinointimahdollisuuksia osataan hyödyntää; erityisesti hankintalaki ja elintarvike- ja kulljetuslupalainsäädännöt
  • kannattavan liiketoiminnan merkityksen korostaminen ja sen esille tuomisen salliminen
Lisätietoa ja linkki selvitykseen ministeriön tiedotteessa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti