Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ammujaiset 2012 OKRAssa

Ammujaiset järjesti Varsinais-Suomen karjakerho. Eläimiä oli kilpailuluokissa noin 170 kappaletta. Torstaina kehässä olivat ayrshire-eläimet ja lauantaina holsteinit, suomenkarja, brown swiss ja jersey.
Perjantaina kehässä mittelivät taitojaan noin 60 eri-ikäistä Junior Handler -kilpailijaa ja toistakymmentä aikuista Showmanship-luokassa. Kuvat ayrshirerodun hieholuokista.

Eläimet kulkevat kehässä myötäpäivään rauhallista tahtia. Esittelijä seuraa koko ajan eläintään ja tuomaria. Huomaa käsien käyttö eli riimu vasemmassa kädessä rullalle kierrettynä ja oikea käsi eläimen kaulalla. Tuomarin pyynnöstä eläin pysäytetään kehän laidalle. Hiehoilla tuomarin puoleinen takajalka kauempana. 

Eläimet työrivissä siinä järjestyksessä, mihin tuomari on aikonut ne sijoittaa. Työrivissä tuomari vielä tarkastelee eläimiä ja vertaa niitä toisiinsa ja voi näin ollen muuttaa järjestystä. Esittelijän tehtävänä on koko ajan esittää eläintä tuomarille.
Palkintojen jaon jälkeen eläimet kietävät kunniakierroksen voittajan johdolla ja poistuvat kehästä. Punainen ruusuke 1., sininen 2. ja keltainen 3.

Näyttelyyn tuotavat eläimet valmistellaan huolellisesti: ne pestään, karva klipataan sopivan mittaiseksi ja eläin opetetaan kulkemaan riimussa. Esittämiseen käytetään erillistä näyttelyriimua ja esittelijä on yleensä pukeutunut valkoisiin vaatteisiin. Näyttelypaikalla eläinten siisteydestä huolehditaan koko näyttelyn ajan ja viimeistelynä tehdään esim. selkälinjat ennen kehään menoa. Lehmät esitetään kehässä niin, että utareet ovat täynnä maitoa.

Tulokset 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti