Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

OKRAssa heinäkuun helteillä

 OKRA  maatalousnäyttely on nelipäiväinen joka toinen vuosi Oripäässä vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma. Olin näyttelyalueella ilmeisesti tämän kesän lämpimimmät päivät eli torstain kokonaan ja perjantaina aamupäivällä.Tässä blogimerkinnässä hanketoimijoita.

Mielenkiintoisia hanketoimijoita ja julkaisuja löytyi alueelta useita.
Ympäristöhankkeilla (TEHO, Järki, RaHa ja varmaan oli vielä joitain muitakin toimijoita) oli yhteinen osasto, jossa esiteltiin  mm. erilaisia  alus- ja kerääjäkasveja sekä peltojen eroosioherkkyyttä kuvaavaa kartastoa. Alla olevissa  kuvissa alus- ja kerääjäkasveja. Linkki RaHa-hankkeen havaintokokeisiin, jossa lisää asiasta. Linkki Järki-hankeen sivuille kohtaan pussillinen uusia keinoja.


Peltojen eroosioherkkyyttä kuvaava karttanäkymä. Punaisella eroosiolle alttiit kohdat.
Linkki TEHO-hankkeeseen, Huomaa avautuvan sivun vasemmassa valikossa Tietolaari ja Julkaisut.


Leader-hankkeiden toimijoiden yhteiseiintyminen. Hankeissa mukana olleet yrittäjät markkinoivat tuotteitaan ja palvelujaan ja eri alueet esittäytyivät.Teltassa oli myös kahvila, jossa myytiin pienten valmistajien tuotteita.
Hämeen alueella Maaseuturahoitus tutuksi
Pohjois-Pohjanmaalla Uutispuuro
Pohjois-Karjalassa Maakaista
Kaakkois-Suomi Viestimuuntaja
Osastojen kuntoon laittoa aamulla.
Vastuullinen sikatalous -hankkeen projetkipäällikön Kalle Leinon kanssa keskusteltiin Huomisen osaajat hankkeen syksyn tulevaisuustyöpajasta ja todettiin, että some-välineet ovat oleellinen osa tämän päivän tiedottamista ja yhteydenpitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti