Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Eläköön eteläsavolainen maaseutu!


Olen tällä viikolla ollut mukana suunnittelemassa syksyistä matkaa Savoon teemalla Pellolta pöytään. Maija Lumme ja Päijänne-Leader toimivat asian moottoreina.

Matkakohteita selvitellessä tuli vastaan kesäkuun puolivälissä julkaistu
Etelä-Savon maaseudun kehittämisen toimenpideohjelma 2012-2020
Maaseudun yrittäjien ja asukkaiden näkemykset
Niina Kuuva 2012

Ohjelman tekstistä poimittua:
Maidontuotannon visio
Eteläsavolaiset maidontuotantotilat ova vuonna 2020 hyvin hoidettuja ja johdettuja , tiloilla on käytössään rittävästi peltopinta-alaa ja mahdollisuuksia työvoiman palkkaamiseen. Osaavat ja hyvinvoivat yrittäjät tuottavat laadukasta maitoa kestävästi ja kuluttajalähtöisesti. Maidontuotantoa tukee koko maidontuotantoketjun kattava positiivinen asenne.

Kasvintuotannon visio
Eteläsavolaiset kasvintuotantotilat hyödyntävät erikoistumisen mahdollisuuksia etenkin luonnonmukaisen tuotannon, erikoiskasvien viljelyn ja bioenergian raaka-aineen tuottamisen suhteen. Maakunnan kasvintuotantotilat ovat vahvoja luomu- ja lähiruuan tuottajia ja niillä on käytössään riittävästi peltopinta-alaa.

Elintarvikkeiden jatkojalostuksen visio
Maakunnallinen, vahva ja tasa-arvoinen yrittäjien sekä yritysten verkosto jalostaa paikallisia raaka-aineita, erikoistumisen mahdollisuudet hyödyntäen. Jalostustoiminta tavoittelee kansallisia ja kansainvälisiä markkinoita, onnistuu asiakassegmentoinnissa ja markkinaosaamisessa sekä turvaa näin kannattavan liiketoiminnan. 

Etelä-Savon maaseudun visio
Väestö- ja elinkeinorakenteeltaan monipuolinen maaseutu on vuonna 2020 hyvinvoiva ja ennakkoluulottomasti kehittyvä, hoidettu, asuttu ja viljelty alue. Toimiva infrastruktuuri ja kehittyvä palvelurakenne vastaavat elinkeinoelämän ja eri-ikäisten ihmisten tarpeisiin tarjoten elinvoimaisen ja innostavan toimintaympäristön sekä asuin- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Aktiivisten ihmisten muodostama avoin yhteisö hyödyntää laaja-alaista osaamista. 

Uuden ohjelmakauden aluestrategian valmistelu jatkuu Etelä-Savossa syksyllä 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti