Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

Blogi hämäläisestä ruokaketjusta kehittäjien silmin.

maanantai 26. toukokuuta 2014

Mobiilikesäkoulu Mustialassa 21.-22.5.

Vuoden 2014 Mobiilikesäkoulua vietettiin kauniin kesäisessä säässä ja Mustiala tapahtumapaikkana ei voisi olla parempi. Itse osallistuin mobiilikesäkouluun ryhmän 5 eli ryhmä High Fiven mukana.

Ensimmäisenä ryhmämme suuntasi 3D-keitaalle. 3D-keitaalla tutustuimme 3D-puimuriin ja -luokkahuoneeseen ja virtuaaliseen ohjelmointiin. Lisäksi keitaalla oli tarkoitus tutustua virtuaalimatkailuun, mutta sitä ei ikävä kyllä oltu saatu vielä toimintaan, kun ryhmämme vieraili keitaalla. Itse kokeilin ensimmäisen virtuaalista ohjelmointia. Ohjelmalla luotiin erilaisia kännykkäsovelluksia valmiista komponenteista ja se oli helppokäyttöinen myös ohjelmointia tuntemattomalle, kuten minulle. 3D-luokkahuoneessa kokeilimme sisustaa luokkahuonetta. 3D-puimurille puolestaan suoritettiin muun muassa erilaisia huoltotoimenpiteitä.

Luokkahuonekeidas oli ryhmämme seuraava kohde. Jakauduimme keitaalla kolmeen ryhmään ja ryhmissä keksimme sadun, jota lähdimme toteuttamaan pala palalta. Sadusta luodaan myöhemmin e-kirja, johon tuotimme keitaalla tekstiä, kuvia ja videota. Kuvat julkaistiin Instagramissa tunnisteella #r5 käyttäjän mkesakoulu kautta. Oma satumme kertoi pienestä hammaskeijusta, jonka täytyi löytää hampaita, että hän pääsisi kesäloman viettoon. 

Keskiviikon viimeisen keitaan aiheena oli pedagogiikka. Keitaalla pohdittiin, miten mobiiioppimisen mallit ja prosessityökalut voidaan linkittää oppimiseen. Keitaalla oli aiheina tekijänoikeudet ja videoannotointi, digitaalinen portfolio, blogit sekä ohjaus. Minä olin mukana ohjauspisteessä, jossa keskustelimme somevälineiden käytöstä ohjauksen apuna. Tutustuin myös videoannotointiin Ach So! -sovelluksella. Sovellus vaikutti todella helppokäyttöiseltä ja uskon, että itsellänikin saattaa olla tulevaisuudessa käyttöä kyseiselle sovellukselle. Videoannotoinnissa videolle pystytään merkitsemään esimerkiksi virheitä ja merkintöihin voidaan liittää myös tekstiä, joten videoannotoinnin avulla voidaan antaa palautetta helposti.

Torstaina ryhmämme oli hieman kutistunut, mutta suuntasimme innokkaina teknologiakeitaalle. Teknologiakeitaalla oli esillä SomePöytä, robotteja, 3D-tulostus, sensorit ja puettava teknologia. Keitaalla kiersimme pareittain pisteeltä toiselle. Somepöytänä esiteltiin Samsungin kosketusnäyttöpöytä, joka keräsi Social Flow -sovelluksen avulla Mobiilikesäkoulussa eri yhteisöllisen median alustoille tuotetun materiaalin. 3D-tulostin oli erittäin mielenkiintoinen ja esillä oli myös tulostimella tehtyjä esineitä. Robotit puhuivat, tanssivat, soittivat musiikkia ja keskustelivat. Sensoripisteellä testattiin, kuinka sensoreiden avulla kerätään tietoa. Puettavasta teknologiasta oli esillä uusimpia laitteita.

Toisen päivän toinen rasti oli pelikeidas, jolla oli esillä 360-ympäristö, yhteisöllinen peli, pelipaja ja BioTrek -pelisovellus. BioTrek-pisteellä pelattiin luonnonvara-alan peliä, jonka avulla tutustaan alaan. Tutustuin myös yhteisölliseen peliin, jossa luotiin opiskelijoille sopiva peli, joka pelataan tablettilaitteilla ja aktivoi opiskelijat liikkumaan fyysisesti valitulla pelialueella. Peliin tutustuessa seikkailimme Mustialan lehmiä ja raparperiä kuvaten. Uppouduin niin yhteisölliseen peliin, että keitaan muut pisteet jäivät osaltani pienemmälle huomiolle.

Ruokailun jälkeen ryhmämme suuntasi Paikkatieto ja havainnot -keitaalle, mutta itse jouduin jäämään palaverin vuoksi keitaalta pois. Pääsin mukaan kuitenkin viimeiselle keitaalle, joka oli nimeltään Täydennetty todellisuus. Keitaalla tutustuin lisättyyn todellisuuteen Aurasma-sovellusta apuna käyttäen. Aurasma toimii jotakuinkin niin, että kaksiulotteisen kuvan päälle lisätään video tai toinen kuva elävöittämään kohdetta. Kun sitten kuvataan kaksiulotteista kuvaa Aurasmalla, niin sen päälle liitetty video tai kuva tulee esille. Tutustuin keitaalla myös täydennetyn todellisuuden sovelluksiin historiaympäristössä.

Mobiilikesäkoulu oli erittäin antoisa ja kaiken uuden tiedon sulattelemiseen kulunee tovi tai toinen. Seuraavan kerran Mobiilikesäkoulu järjestetään 20.-21.5.2015.

-Verna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti